puful marocan istoria, cum este realizat in marrakesh

Cum este realizat puful marocan autentic

Ori de cate ori ne gandim la pufurile marocane, pielea si culorile in nuantele desertice sunt lucrurile care ne vin in minte. Cum este creat un astfel de puf, afla aici...

De-a lungul timpului, Marocul a gazduit multe civilizatii, religii si culturi. In acest timp, a fuzionat aspectele culturale din toate aceste civilizatii - arabi, berberi, romani, spanioli, africani - precum si cele mai indepartate civilizatii cu care a facut comert pentru a-si crea aceasta cultura vibranta, bogata, variata care este cultura marocana. Pufurile marocane din piele sunt o continuare a acestor tendinte si sunt uneori recunoscute si sub numele de otomane marocane, facand referire la cea mai cunoscuta versiune turceasca.

Ori de cate ori ne gandim la puf-urile marocane, pielea si culorile in nuantele desertice sunt lucrurile care ne vin in minte. In casele marocane aceste pufuri sunt piese de mobilier fiind considerate o perna mare folosita ca scaun pentru picioare sau de luat loc. In timpurile noastre, pufurile sunt piese eclectice, practice, piese de decor “statement” deoarece arata superb in orice stil de decor - scandi, contemporan sau boem. Completarea cu alte piese de decor marocan precum covoare, mobilier si perne de podea este si mai potrivita pentru un look cat mai autentic.

Cum este realizat un puf din piele marocana

In Marrakech pufurile marocane au fost realizate manual de artizani priceputi din timpuri stravechi. Marocul a fost mult timp celebrat pentru faimoasele sale tabacarii de piele, care isi pot urmari istoria de multe secole. Ei folosesc si astazi aceleasi tehnici stravechi pentru a crea unele dintre cele mai pretuite articole din piele din lume, inclusiv mult iubitul puf marocan.

Tabacariile vindeca pieile de animale cu ajutorul metodelor naturale si traditionale vechi de secole si al ingredientelor brute. Exista cativa pasi importanti in realizarea unui pouf marocan, cum ar fi pregatirea pielii, apoi colorarea acesteia si coaserea pufului cu matase sabra.

Pregatirea pielii

Procesul incepe cu o bucata de piele vopsita manual intr-o tabacarie de piele. Sute de cuve mari de piatra, aranjate ca niste faguri, sunt umplute cu diverse potiuni menite sa accelereze procesul de transformare a pieilor de capra in piele finita. Pieile sunt indepartate, rehidratate si apoi scufundate in cuve albe umplute pana la refuz cu un amestec aromat care inmoaie materialul.

Colorare

Apoi il muta intr-un alt set de fantani de piatra care detin o serie de coloranti vegetali naturali (gandeste-te la șofran, scortisoara, henna si menta). Ei scufunda pieile in aceste fantani de piatra si amesteca pielea. Dupa aceea, pieile sunt intinse sa se usuce pe acoperisurile inmuiate de soare ale medinei, urmata de o procedura de intindere pe un cadru de lemn. Procesul necesita o forta de munca extrem de intensa si dureaza in medie 20 de zile. 

Cusatura

Dupa ce pielea s-a uscat la soarele african, este apoi taiata cu grija in forma dorita. Fiecare puf are cel putin 36 de piese diferite care sunt apoi cusute manual impreuna cu „sabra silk”. Matasea Sabra este realizata manual din fibre naturale care au fost recoltate din cactus - gasit in desertul Sahara si vopsit cu vopsea vegetala. Modelele marocane distinctive de pe partea superioara a pufului sunt cusute in intregime manual cu aceste fibre de matase de cactus.

In sfarsit... puful este gata!

Etice si atemporale

Pufurile marocane nu sunt produse in masa intr-o fabrica, fiecare puf este unic fata de altul. Forma, culoarea sau dimensiunea sa poate contine variatii. Acest lucru nu numai ca va face puful special, ci confirma adevarata sa autenticitate marocana. Fiecare puf are o poveste si ofera o atmosfera buna casei tale.

Pufurile pot actiona ca taburete, scaune, mese sau pur si simplu ca un punct focal al camerei. De asemenea, pot fi mutate sau depozitate cu usurinta sub o masa atunci cand nu sunt folosite.

Cum ar trebui sa ai grija de un puf din piele?

Pielea este rezistenta la pete. Petele si scurgerile pot fi indepartate cu usurinta cu ajutorul unei carpe uscate usor umede sau curate. Nu trebuie sa folositi niciodata lacuri, sapunuri si alte produse de curatare pentru a le curata; folositi doar putina apa si o carpa curata. Pielea este naturala, sunt de asteptat unele imperfectiuni si defecte si sunt ceea ce face ca fiecare piesa sa fie unica. Nu se folosesc substante chimice in timp ce se sigileaza vopseaua in piele, mirosul puternic de piele este natural - dar puteti estompa acest miros prin aerisirea pufurilor pentru o perioada.

De unde poti cumpara un puf marocan autentic?

Taburete si pufuri in stil marocan sunt usor de gasit, dar sa gasesti un puf marocan autentic, realizat manual de la un mestesugar priceput, este o adevarata provocare. O selectie de pufuri marocane autentice din piele naturala de capra este disponibila in magazinul nostru Mango+Bloom.