ghid complet pentru pufurile marocane din piele, umplere si ingrijire, mango+bloom

Ghid pentru pufurile marocane: umplere si ingrijire

Ai pus mana pe unul dintre pufurile noastre marocane! Bravo, buna alegere! Atunci acest ghid este pentru tine pentru a te bucura cat mai mult de noua ta achizitie!

Daca citesti acest articol, atunci inseamna ca ai pus mana pe unul dintre pufurile noastre marocane. Bravo, buna alegere! Pufurile noastre marocane sunt expediate goale, asa ca trebuie sa gasesti o modalitate de a il umple cand soseste. Nu iti face griji, in acest articol gasesti raspuns la toate intrebarile tale, de la umplerea pana la cum sa ai grija de puful tau marocan pentru a te bucura cat mai mult de el.

De ce expediem pufurile fara umplutura

Pufurile noastre sunt autentice marocane, create in Marrakech si pentru a economisi costurile de transport acestea sunt expediate neumplute. In mod traditional, pufurile marocane erau umplute cu par de camila, paie sau lana, dar in lipsa acestora in prezent exista alternative perfect potrivite!

A umple singur puful nu este deloc o misiune grea. De fapt, umplerea propriului puf este economica si iti ofera mai mult control asupra acestui proces, putand astfel sa iti alegi singur ce material doresti sa folosesti ca umplutura si cat de ferm vrei ca puful tau sa fie.

Ce materiale putem folosi pentru umplerea pufurilor marocane

Pufurile marocane pot fi umplute cu o varietate de materiale diferite, in functie de ceea ce ai la dispozitie si cat de ferm doresti ca acesta sa fie. Poti umple puful cu o varietate de materiale, in functie de tipul de finisaj pe care doresti sa il obtii, de la perle de polistiren sau fibre de poliester, pana la imbracaminte si tesaturi vechi.

  1. Fibre de poliester

Poliesterul este, fara indoiala, cel mai folosit si popular material pentru umplerea unui puf din piele marocan. Umplutura din fibre de poliester gasiti cu siguranta in cel mai apropiat magazin de bricolaj dar si in magazinele online.

Cantitatea de umplutura depinde de modul in care intentionezi sa utilizezi puful. Daca folosesti puful mai mult de decor, atunci undeva la 1 kg de umplutura din fibre de poliester va functiona perfect, deoarece iti va umple puful suficient pentru a avea un aspect placut. In schimb daca folosesti puful ca taburet pentru a sprijini picioarele sau loc suplimentar de sezut pentru oaspeti, atunci iti recomandam sa folosesti cel putin intre 1,5 - 2,5 kg de umplutura din fibre de poliester.

O modalitate ecologica este reciclarea materialelor care au in compozitie fibre de poliester. Puful poate fi astfel umplut cu fibre optinute din perne sau pilote pe care nu le mai folosesti. 

  1. Perle sau fulgi de polistiren

Polistirenul este un alt material care poate fi folosit pentru a iti umple puful tau marocan. Umplutura din perle de polistiren este disponibila de asemenea atat in magazinele de bricolaj cat si in cele online. Daca folosesti acest tip de umplutura recomandam sa folosesti o husa suplimentara cu fermoar pentru a introduce perlele de polistiren. Procesul de umplere cu perle de polistiren este unul mai delicat iar periodic umplutura va trebui completata deoarece perlele se vor presa. 

  1. Surplus de textile 

Marocanii astazi isi umplu puful cu surplus de textile cum ar fi imbracaminte, lenjerie de pat veche, prosoape care nu mai sunt utilizabile. Este o modalitate ecologica si la indemana oricui, doar asigura-te ca textilele sunt curate inainte de a umple puful. Pentru un finisaj ferm, e bine sa utilizezi materiale mai grele precum bumbac sau fibre de lana. Umple puful cat mai uniform, acordand o atentie deosebita partilor laterale, astfel incat sa se obtina o forma rotunda frumoasa. Materialele se vor aseza in timp si mai multa umplutura poate fi adaugata prin fermoarul de pe partea de dedesubt.

 

puf marocan din piele Marrakech maro coniac

 

Cum umplem un puf din piele marocan

Te-ai decis in ceea ce priveste umplutura, acum este timpul sa iti pregatesti puful marocan pentru umplere. Urmareste pasii de mai jos pentru a avea un puf marocan din piele cu o forma perfecta:

  • Deschide fermoarul pufului si desfa-l. Nu iti face griji cu privire la eventualele pliuri sau cute. Odata ce puful este umplut, pielea se va netezi si se va intinde. 
  • Asigura-te ca umplutura este curata si uscata.
  • Umple puful putin cate putin, incepand de la partea de jos si de pe partile laterale. Apoi completeaza centrul pufului. Asigura-te ca puful este umplut uniform.
  • Continua sa umpli uniform, adaugand un strat de material, apoi impinge ferm in jos si repeta pana cand puful este plin. Nu iti fie teama sa umpli puful corespunzator. Cusaturile pufului sunt foarte rezistente.
  • Cand nu mai poti umple puful, inchide fermoarul. Evita umplerea excesiva a pufului, deoarece acest lucru pune presiune pe fermoar la inchidere. Intoarce-l si ruleaza-l pentru a il uniformiza.

Sfat: Daca nu esti multumit de modul in care arata puful, deschide-l, aranjeaza umplutura sau adauga material. Fa asta pana cand puful tau arata exact asa cum iti doresti. Si tine minte ca eventualele cute de la ambalare vor disparea in cateva zile dupa ce puful este umplut si utilizat.

Ghid de ingrijire a pufului marocan

Puful tau marocan va deveni curand piesa preferata de decor a camerei. Am pregatit pentru tine acest ghid de ingrijire pentru a ii extinde durata de viata si de a te bucura cat mai mult de el. 

  • Nu spala niciodata puful din piele cu apa. In schimb, in cazul in care se varsa lichide se recomanda folosesti o carpa curata si uscata si sa stergi puful usor ori de cate ori este nevoie. Daca se pateaza, foloseste o carpa moale cu putina apa distilata calda.
  • O data la 6 sau 12 luni, foloseste un balsam special pentru piele si aplica-l pe puf pentru a mentine pielea in starea initiala mult mai mult timp. Inainte de a utiliza orice produs de curatare a pielii, testeaza-l mai intai pe un loc mic care de obicei nu este vizibil (partea inferioara este probabil cea mai buna). Nu recomandam utilizarea produsele de curatare care nu sunt recomandate pentru piele. Evita sa folosesti sapun si excesul de apa.
  • Pentru a te asigura ca culoarea pufului nu se estompeaza, tine-l departe de lumina directa a soarelui, dar asigura-te ca il aerisesti din cand in cand.
  • De asemenea, incearca sa eviti sa asezi puful langa o sursa de caldura pentru a preveni uscarea si craparea pielii.