⊛ Nu vă spălați niciodată puful din piele cu apă. În schimb, în cazul în care se varsă lichide se recomandă să luați o cârpă curată și uscată și ștergeți puful ușor ori de câte ori este nevoie. Dacă se pătează, folosiți o cârpă moale cu puțină apă distilată caldă.

⊛ O dată la 6 sau 12 luni, luați un balsam special pentru piele pe care îl puteți găsi la orice magazin specializat în articole din piele și aplicați-l pe puf pentru a menține pielea în starea inițială mult mai mult timp. Înainte de a utiliza orice produs de curățare a pielii, testați-l mai întâi pe un loc mic care de obicei nu este vizibil (partea inferioară este probabil cea mai bună). Nu recomandăm utilizarea produsele de curățare care nu sunt recomandate pentru piele.

⊛ Evitați să folosiți săpun și excesul de apă.

⊛ Pentru a vă asigura că culoarea pufului nu se estompează, țineți-l departe de lumina directă a soarelui, dar asigurați-vă că îl aerisiți din când în când.

⊛ De asemenea, încercați să evitați să așezați puful lângă o sursă de căldură pentru va preveni uscarea și crăparea pielii.

⊛ Pentru a realiza aceasta pernele de podea, artizanii din Maroc au tesut inainte un covor Beni Ouarain pentru ca apoi aceste perne de podea sa fie realizate cu grija din el.

⊛ Pentru a avea grija de o perna de podea urmati ghidul de ingrijire a covoarelor marocane.

⊛ Aspirati periodic covorul insa nu foarte frecvent. Recomandam aspirarea pe latime a covorului decat pe lungimea covorului si utilizand un aspirator cu cap standard si nu unul cu cap rotativ/perie.

⊛ Recomandam scuturarea acestuia afara pentru a il elibera de orice praf sau acarieni, chiar lasand covorul afara pentru cateva ore la soare daca acest lucru este posibil.

⊛ In cazul petelor cauzate de lichide, trebuie sa actionati rapid pentru a preveni uscarea. Folositi prosoape de hartie pentru a absorbi si sampon pentru a curata.

⊛ Curatarea chimica profesionala ramane intodeauna cea mai buna alegere.

⊛ Curătă covorul kilim în mod regulat prin a îl scutura și aspira, iar ocazional este indicată baterea lor un un bătător traditional. Scuturarea și bătaia îndepărtează murdăria și praful care se pot așeza între fibre.

⊛ În timpul curățării cu aspiratorul, nu uitati să aspirati ambele parti ale covorului. De asemenea nu aspirați franjuri, deoarece cu aplicații repetate unele dintre franjuri se pot smulge.

⊛ De asemenea, este important să rotiți ocazional covorul la 180 de grade, pentru fi expus uniform la razele soarelui si traficul pietonal.

⊛ Dacă este cazul puteti curata covorul profesional, dar nu la curățătorii chimice sau de curățenie generală, care folosesc adesea substanțe chimice care pot cauza daune covorului. Doar curătare uscată.

⊛ Scuturați și aspirați blana în mod regulat.

⊛ Petele pot fi îndepărtate cu ușurință utilizând o cârpă umedă.

⊛ Folosiți un detergent lichid blând sau un șampon special pentru lână dacă este necesar.

⊛ Fiți atenți la cantitatea de apă folosită deoarece pielea de oaie nu ar trebui să fie îmbibată.

⊛ Evitați să așezați piei închise la culoare pe mobilierul deschis la culoare, deoarece acestea pot provoca decolorarea.

⊛ Lumina directă a soarelui poate provoca modificări de culoare a lânii.

⊛ Se spală la mașină la program de lână la 30 de grade. Se usucă prin agățare sau așezați-le plate la temperatura camerei. Întinde pielea în timpul procesului de uscare și va deveni moale.

⊛ Aerisiti si aspirati pielea de vacă în mod regulat. Este important să aspirati pielea în aceeasi directie ca părul de vacă.

⊛ Orice lichid varsat trebuie indepartat absorbind cu un prosop de hartie sau carpa uscata. Folositi un detergent lichid pentru lâna dacă este necesar. Fiți atenți la cantitatea de apă folosită deoarece pielea de oaie nu ar trebui să fie îmbibată.

⊛ Indepartati orice materie solida cu o paleta apoi stergeti cu o carpa umezita (nu uda).

⊛ Nu spalati covorul in masina sau la curatorie uscata.

Contacteaza-ne

Ai intrebari si nu ai aflat raspunsul in paginile noastre de informatii? Lasa-ne un mesaj.