puful marocan istoria, cum este realizat in marrakesh

Cum este realizat puful marocan autentic

Ori de cate ori ne gandim la pufurile marocane, pielea si culorile in nuantele desertice sunt lucrurile care ne vin in minte.

Citeste Cum este realizat puful marocan autentic Urmatorul Cum decorăm casa noastră cu blănuri de oaie

 

De-a lungul timpului, Marocul a găzduit multe civilizații, religii și culturi. În acest timp, a fuzionat aspectele culturale din toate aceste civilizații - arabi, berberi, romani, spanioli, africani - precum și cele mai îndepărtate civilizații cu care a făcut comerț pentru a-și crea aceasta cultura vibrantă, bogată, variată care este cultura marocană. Pufurile marocane din piele sunt o continuare a acestor tendințe și sunt uneori recunoscute și sub numele de otomane marocane, făcând referire la cea mai cunoscută versiune turcească.

Ori de câte ori ne gândim la puf-urile marocane, pielea și culorile în nuanțele deșertice sunt lucrurile care ne vin în minte. În casele marocane aceste pufuri sunt piese de mobilier fiind considerate o pernă mare folosită ca scaun pentru picioare sau de luat loc. În timpurile noastre, pufurile sunt piese eclectice, practice, piese de decor “statement” deoarece arată superb în orice stil de decor - scandi, contemporan sau boem. Completarea cu alte piese de decor marocan precum covoare, mobilier și perne de podea este și mai potrivită pentru un look cât mai autentic.

 

Cum este realizat un puf din piele marocană

Fabricate manual în orașul marocan Marrakesh, pufurile marocane au fost realizate manual de artizani pricepuți din timpuri străvechi. Marocul a fost mult timp celebrat pentru faimoasele sale tăbăcării de piele, care își pot urmări istoria de multe secole. Ei folosesc și astăzi aceleași tehnici străvechi pentru a crea unele dintre cele mai prețuite articole din piele din lume, inclusiv mult iubitul puf marocan.

Tăbăcăriile vindecă pieile de animale cu ajutorul metodelor naturale și tradiționale vechi de secole și al ingredientelor brute. Există câțiva pași în realizarea unui pouf marocan, cum ar fi pregătirea pielii, apoi colorarea acesteia și coaserea pufului cu mătase sabra.

 

Pregătirea pielii

Procesul începe cu o bucată de piele vopsită manual într-o tăbăcărie de piele. Sute de cuve mari de piatră, aranjate ca niște faguri, sunt umplute cu diverse poțiuni menite să accelereze procesul de transformare a pieilor de capră în piele finită. Pieile sunt îndepărtate, rehidratate și apoi scufundate în cuve albe umplute până la refuz cu un amestec aromat care înmoaie materialul.

 

Colorare

Apoi îl mută într-un alt set de fântâni de piatră care dețin o serie de coloranți vegetali naturali (gândiți-vă la șofran, scoarță, henna și mentă). Ei scufundă pieile în aceste fântâni de piatră și amestecă pielea. După aceea, pieile sunt întinse să se usuce pe acoperișurile înmuiate de soare ale medinei, urmată de o procedură de întindere pe un cadru de lemn. Procesul necesită o forță de muncă extrem de intensă și durează în medie 20 de zile.

 

Cusătura

După ce pielea s-a uscat la soarele african, este apoi tăiată cu grijă în formă. Fiecare puf are cel puțin 36 de piese diferite care sunt apoi cusute manual împreună cu „Sabra Silk”. Mătasea Sabra este realizată manual din fibre naturale care au fost recoltate din cactus; găsit în deșertul Sahara și vopsit cu vopsea vegetală. Modelele marocane distinctive de pe partea superioară a pufului sunt cusute în întregime manual cu aceste fibre de mătase Sabra.

În sfârșit... puful este gata!

 

Pufurile marocane nu sunt produse în masă într-o fabrică, fiecare puf este unic față de altul. Forma, culoarea sau dimensiunea sa poate conține variații. Acest lucru nu numai că vă face puful special, ci confirmă adevărata sa autenticitate marocană. Fiecare puf are o poveste si oferă o atmosferă bună casei tale.

Pufurile pot acționa ca taburete, scaune, mese sau pur și simplu ca un punct focal al camerei. De asemenea, pot fi mutate sau depozitate cu ușurință sub o masă atunci când nu sunt folosite.

 

Cum ar trebui să ai grijă de un puf din piele?

Pielea este rezistentă la pete. Petele și scurgerile pot fi îndepărtate cu ușurință cu ajutorul unei cârpe uscate ușor umede sau curate. Nu trebuie să folosiți niciodată lacuri, săpunuri și alte produse de curățare pentru a le curăța; folosiți doar puțină apă și o cârpă curată. Pielea este naturală, sunt de așteptat unele imperfecțiuni și defecte și sunt ceea ce face ca fiecare piesă să fie unică. Nu folosim substanțe chimice în timp ce sigilăm vopseaua în piele, mirosul puternic de piele este natural - dar puteți estompa acest miros prin aerisirea pufurilor pentru o perioadă.

 

De unde poți cumpăra puful marocan?

Pufuri în stil marocan sunt ușor de găsit, dar să găsești un puf marocan autentic, realizat manual de la un meșter priceput, este o adevărată provocare. O selecție de pufuri marocane autentice din piele naturală de capră este disponibilă în magazinul nostru Mango and Bloom.

 

 

Livrare Gratuita

Livram GRATUIT oriunde in Romania prin curier rapid