5 motive pentru care casa ta are nevoie de un covor kilim colorat

5 motive pentru a decora cu un covor kilim colorat

Prin adăugarea unui covor kilim sau a unei perne kilim la interior, puteți schimba complet caracterul unei camere.

Mai iubește cineva covoarele kilim la fel de mult ca noi? Pentru ca aici la Mango+Bloom am devenit obsedați de frumusețea acestor opere de artă. Ele adaugă contrast și definiție spațiilor cu modelul lor frumos, unic și culoarea strălucitoare. Prin adăugarea unui covor kilim sau a unei perne kilim la interior, puteți schimba complet caracterul unei camere, creând un accent central și aducând cu ușurință un spațiu împreună.

De unde a venit această tendință, ai putea întreba? Ei bine, kilim-urile fac parte dintr-o tradiție bogată, veche de secole, de țesut în Afganistan, Iran și Turcia. Cuvântul Kilim este folosit pentru a descrie covoarele fără grămadă realizate folosind o tehnică de țesut plată, caracterizată prin modelare spirituală și tribală, precum și culori bogate. Astăzi, covoarele tradiționale kilim au devenit de nelipsit când vine vorba de redecorarea interioarelor.

Dacă iubești tonurile luminoase, primitoare și gravitezi spre mobilier decorativ unic din întreaga lume, un covor kilim poate fi stilul perfect pentru a reflecta estetica ta. Culorile lor vii vor anima spațiul, iar modelele geometrice vor sparge monotonia decorului simplu și minimalist.

Probabil te întrebi cum încorporăm un covor kilim în tema de design al casei? Haideți să vedem…

CA PUNCT FOCAL AL CAMEREI

Aceste textile frumoase pot deveni punctul focal în cameră; acestea sunt primul lucru pe care oaspeții tăi îl vor observa pe măsură ce intră în cameră. Lasă-ți casa să fie impunătoare și mândră. Dacă dorești să alegi un covor versatil pentru casa ta care merge în orice cameră, alege un covor kilim. Covoarele kilim funcționează cu aproape fiecare stil de design - sunt practic neutre.

Cu culorile lor luminoase și modelele complicate, covoarele kilim acoperă podea într-un mod atrăgător și plin de caracter. Aceste frumuseți artizanale sunt o modalitate atractivă de a adăuga culoare, fler, și căldură în orice cameră, de la stiluri contemporane pana la stilul boho.

Covoarele kilim de tip traversa sunt ideale pentru holuri si bucatării, adăugând culoare unui spațiu deschis, covorul putând fi astfel admirat în profunzime. În plus, acestea adaugă un pic de amortizare într-un spațiu în care petreci cea mai mare parte a timpului în picioare, iar plăcile de gresie din bucătărie sau hol pot fi și reci. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că va fi dificil să păstrați covorul curat, alegeți unul cu un fundal întunecat.

COMPLETÂND SPAȚIUL

Covoarele sunt cele mai folosite piese de decor pentru interioare, fiind de nelipsit din orice camera a casei.

covor kilim in dormitorCu un covor mare kilim, puteți schimba complet caracterul dormitorului tău. Culoarea și modelul frumos al unui covor kilim creează un accent central și fac camera mai călduroasă și primitoare. Puteți experimenta cu un covor mai mic răspândit în fața patului dacă aveți un spațiu mai mic. covor kilim camera de zi sub masuta de cafeaCu un covor kilim mare poți face o declarație sub o măsuță de cafea. Un covor bine ales poate face o diferență uriașă în atmosfera din camera ta de zi și va face ca spațiul să se simtă instantaneu complet.

covor kilim in dining sub locul de luat masaNe-am îndrăgostit total de acest look! Covorul în culori vii este în contrast perfect cu elementele de mobilier în culori naturale. Este un exemplu bun cum să adăugăm culoare și textură oricărei camere decorată modern.

CREEAZA STRATURI

Covoarele sunt lucrate manual pe războaie de țesut mici, astfel încât poate fi dificil să găsiți un covor de suprafață super mare dacă camera ta are nevoie de un covor de dimensiuni mari. Din fericire, ele arata uimitor când sunt stratificate. Puteți crea o atmosferă unică într-o zonă de locuit prin stratificarea a trei, patru covoare kilim. Îl puteți folosi și mai mult dacă aveți un spațiu mare.

Regula importanta este de a folosi covoare care sunt în aceeași familie de culori, dar au modele diferite. Toate covoarele kilim ar trebui să fie similare vizual în greutate, iar stilurile covoarelor ar trebui să se potrivească, de asemenea.

straturi covoare kilimATÂRNATE PE PERETE

Nu toate covoarele trebuie să meargă pe podea. Dacă deții un covor frumos lucrat manual pe care nu poți suporta să pășești sau să stai, o soluție inedită pentru casa ta de vis este să-i oferi un loc prim pe un perete gol.

Covoarele kilim pot funcționa bine agățate în spatele unei canapele, deasupra unei bănci de intrare și de ce nu, deasupra sau să înlocuiască tăblia de la pat. O țesătură kilim poate fi suficient de bogată în model și culoare pentru a servi ca o piesă statement oriunde te decizi să o plasezi.

Folosește tonuri vii pentru un look boho sau încearcă tonuri discrete pentru un look tradițional modern care să încălzească spațiul. Aceasta este frumusețea kilim-ului: există ceva pentru toată lumea.

INTEGRATE IN ALTE PIESE DE DECOR

Există diferite moduri subtile în care puteți prezenta țesături kilim în casa ta. Covoarele kilim luminează interioarele cu accente decorative minunate, prezentând modele unice și combinații de culori populare - combinate cu un aspect autentic.

Îți poți îmbunătăți interiorul și cu alte piese de decor precum perne de podea și pufuri, băncuțe tapițate personal într-un proiect DIY, perne decorative, aducând astfel accente elegante în casa ta. Pentru a reusi acest aspect, alege textile cu o singură culoare în comun cu tonuri contrastante și modele care fac aspectul coerent.

perne de podea kilimPernele de podea fac o cameră de zi mai relaxată și mai intimă. Acestea sunt primitoare și oferă locuri suplimentare excelente, plus că le puteți muta cu ușurință. Pernele de podea kilim arată frumos pe podele din lemn și creează o atmosferă boemă.

Cu câteva detalii mici, puteți avea un impact mare asupra unui spațiu. Pernele decorative kilim adaugă un plus de interes, mai ales atunci când sunt amestecate cu imprimeuri grafice. Dă profunzime și viață spațiului. Adăugați câteva plante, suculente sau cactuși în ghivece frumoase, iar camera se va simți completă.