sunt covoarele din blana de oaie sau miel sigure pentru bebelusi

Sunt covoarele din blana bune pentru bebelusi? Un ghid pentru noii parinti.

Sunt moi si pufoase, arata extraordinar in orice decor, dar cat de bune sunt covoarele din blana de oaie si miel pentru sanatatea bebelusului tau afla aici.

Blana de oaie este extrem de populara si aleasa de multi parinti pur si simplu pentru ca se potriveste cu decorul natural sau cu estetica pentru care multi opteaza in cresele sau dormitoarele copiilor. Dar blana de oaie este folosita in mod regulat pentru patuturile bebelusilor, ca si captuseala pentru carucioare sau pur si simplu ca suprafata la locul de joaca. Iar alaturi de confort, blana de oaie este adesea aleasa de parinti pentru calitatile sale naturale.

Blana naturala in produsele pentru bebelusi si copii

Blana de oaie cat si blana de miel este facuta 100% din lana pura si este unul dintre produsele minune ale naturii. Oamenii folosesc pieile si blanurile naturale in case si pe corpuri de mii de ani asa ca nu este deloc surprinzator cat de multe produse pe baza de lana special create pentru copii sunt disponibile in zilele noastre.

Lana traditionala de miel - si lana merinos fina - sunt folosite in realizarea de haine pentru copii, saci de dormit si lenjerie de pat. Blana de oaie pura este folosita pentru covoare de podea, huse pentru scaune de masina si captuseli confortabile pentru carucioarele pentru copii. Covoarele din blana de oaie sau din blana de miel sunt, de asemenea, o baza moale, curata si confortabila pentru locul de joaca al bebelusului.

Fiind 100% lana pura, blana de oaie este hipoalergenica, ignifuga si antibacteriana. Chiar se mentine curat! Lanolina (un strat subtire de ceara pe fibre) respinge apa, praful si murdaria si inhiba cresterea alergenilor. Citeste in continuare si afla toate beneficiile folosirii unui covoras din blana naturala special pentru bebelusi.

Descopera: Intreaga colectie de covoare pentru camera copiilor. Include covoare de toate dimensiunile din materiale naturale precum blana naturala, lana si bumbac.

Este blana de oaie naturala sigura pentru bebelusi?

Multi parinti se intreaba despre siguranta folosirii unui covor din blana de oaie in preajma bebelusilor. Daca blana de oaie este sigura pentru bebelusi, nu este un raspuns simplu da sau nu - depinde de o serie de factori, dar exista in mod special doua aspecte de a te asigura ca orice blana de oaie pe care o utilizezi este sigura pentru micutul tau. 

  • In primul rand, este important sa te asiguri ca orice blana de oaie sau de miel folosita pentru bebelusi este tabacita medicinal. Aceasta inseamna ca nu sunt utilizate substante chimice nocive in procesul de tabacire, si ne referim aici in special cele pe baza de crom. Este important sa stii cand copilul tau sta intins sau se joaca pe o blana naturala ca aceasta a urmat acest proces. 
  • De asemenea, blana de oaie medicinala este tunsa la o lungime specifica mai scurta si este supusa unui control al calitatii mai riguros fata de restul blanurilor. Blana tabacita medicinal este tunsa de obicei la 25 mm - 30 mm, ceea ce reprezinta nivelul optim pentru sprijin si distributie uniforma a greutatii.

De aceea este important sa te asiguri ca furnizorul respecta acest proces important cand te decizi sa cumperi un produs din blana naturala pentru cel mic. Covorasele din blanita pentru bebelusi cat si celelalte articole pentru bebelusi si copii din blana naturala care sunt disponibile la Mango+Bloom au certificarea Eco-Tan™, oferind garantia ca nu contin substante chimice nocive si ca acestea au urmat un proces de tabacire ecologic.

Cum ajuta blana de oaie copilul sa doarma mai bine?

A ajuta nou-nascutul si viitorul copil sa intre intr-o rutina fericita si un model de somn linistit este probabil unul dintre lucrurile prioritare pe lista de dorinte a noilor parinti. Am trecut cu totii prin asta, stim ce inseamna privarea de somn si cat de greu este.

Blana de oaie sau de miel poate juca un rol esential in acest proces dificil, deoarece ofera confort natural si este termostatica. Exista, de asemenea, dovezi care sugereaza ca o blana de miel poate avea multe beneficii pentru sanatate pe masura ce copilul tau creste. Iata mai jos cinci dintre acestea care credem noi ca ar trebui sa le iei in considerare in alegerea pe care urmeaza sa o faci:

Sunt moi si absorb presiunea uniform

La Mango+Bloom, toate blanurile noastre din blana de oaie si de miel special create pentru bebelusi sunt delicat de moi. Blana de miel tunsa este cea mai buna pentru dormit – fibrele dense de lana asigura ca blana absoarbe presiunea fara a se aplatiza si creeaza un sprijin moale si natural care ajuta la un somn odihnitor. Blana de miel este respirabila in mod natural, imbunatateste fluxul de aer si confortul, se usuca rapid si elibereaza caldura - un mediu perfect pentru dormit.

Sunt termostatice

Lana are calitati naturale de reglare a temperaturii. Fibrele de lana respira natural iar aerul circula liber, eliminand umezeala in noptile calde de vara. La temperaturi mai scazute, aceste fibre sunt izolatoare prin captarea si returnarea caldurii eliberate de corp. Acesta este motivul pentru care spunem intotdeauna ca blana de oaie tine cald iarna si racoros vara!  

Bebelusii, in special nou-nascutii, prematuri sau cu greutate mica au mecanisme de temperatura fragile, astfel incat aceasta calitate ii poate ajuta sa-si regleze temperatura, ceea ce la randul sau ii poate ajuta sa se odihneasca mai confortabil si mai mult timp.

Ajuta impotriva alergiilor si astmului

Exista dovezi care sugereaza ca utilizarea unui covor din blana de oaie poate ajuta la protejarea impotriva dezvoltarii astmului si a alergiilor la copiii mici datorita existentei microbilor in blana de oaie care ajuta la intarirea sistemului imunitar. In plus, acarienii de praf, care pot fi un iritant major, nu traiesc in lana, ceea ce face din blana un remediu natural pentru afectiunile astmatice atunci cand apar.

In urma unui studiu german s-a constatat ca bebelusii care au dormit pe blana de miel in primele 3 luni de viata aveau cu 41% mai putine sanse de a dezvolta astm pana la varsta de 10 ani.

Resping bacteriile

Blana de oaie si de miel rezista in mod natural acarienilor si plosnitelor de pat si inhiba dezvoltarea mucegaiului. Acest lucru se datoreaza in mare parte constructiei fibrelor care resping murdaria si cresterea bacteriilor. Aceasta proprietate de rezistenta la murdarie poate fi mentinuta prin simpla aerisire si periere regulata a blanei – nu este nevoie de spalare regulata.

Hidrateaza in mod natural

Lanolina este motivul principal pentru care blana de oaie si de miel se simte atat de confortabila – este o substanta cerata care reprezinta intre 5 – 25% din lana si mentine fibrele super moi. Multe creme hidratante folosite pentru tratarea afectiunilor pielii uscate si cu mancarimi contin aceeasi lanolina care se gaseste in mod natural in blanuri. S-a demonstrat ca culcarea pe blana de miel are un efect natural de hidratare pentru bebelusi si poate ajuta la ameliorarea afectiunilor pielii uscate.

Pot bebelusii sa doarma pe blana de oaie?

Bebelusii au nevoie doar de cateva articole de baza pentru somn: o suprafata plana ferma si niste lenjerie de pat. Noii parinti au acum la dispozitie o gama masiva de produse pentru bebelusi din care sa aleaga si poate fi cu adevarat confuz sa stii ce este necesar. Sfatul nostru este simplu: cel mai sigur patut este un patul simplu.

Articolele inutile din patutul unui bebelus pot creste riscul de accidente. Recomandarile autoritatiilor specializate sunt ca bebelusii sa fie dormiti in paturi sau cosuri Moise care sunt tinute cat mai simple si sa evite in mod specific:

  • Fara perne sau plapume;
  • Fara bare de protectie pentru patut;
  • Fara jucarii moi;
  • Fara lenjerie de pat larga sau nepotrivita;
  • Fara produse care sa tina copilul intr-o singura pozitie de dormit (cum ar fi curelele)  

Daca alegi un produs din blana de oaie pentru bebelusul tau, priveste dincolo de confortul si moliciunea fibrelor - asigurate ca este tabacit corespunzator si decide daca alegi sau nu ca bebelusul sa doarma pe el si, daca da, intotdeauna in pozitia dorsala. Parerile sunt diferite la intrebarea daca este sau nu sigur ca bebelusii sa doarma pe blana de oaie. In general, se recomanda ca blana de oaie sa fie folosita exclusiv pentru utilizare supravegheata, pentru a beneficia de beneficiile blanii de oaie si a ramane in siguranta in acelasi timp.

Daca va ganditi sa utilizati covorul din blana de oaie acolo unde doarme copilul, cel mai bine este sa o acoperiti cu un cearsaf sau muselina, astfel incat copilul sa poata respira limpede, dar sa ofere totusi confortul moale pentru care este renumita blana de oaie. Alti parinti aleg sa astepte pana cand copilul lor este suficient de mare pentru ca acesta sa se poata intoarce cu usurinta fara ajutor inainte de a folosi blana de oaie in patut.

Care este cea mai buna dimensiune pentru un covor din blana pentru bebelusi?

De obicei, covoarele din blana de oaie pentru bebelusi au aproximativ 70 - 90 cm lungime. Fiind un produs natural, dimensiunile reale pot varia. Pe masura ce bebelusul tau creste, acesta se va putea rasturna, se va tara, se va plimba - asa ca retine ca covorul din blana de miel pe care il achizitionezi acum s-ar putea sa nu se potriveasca intotdeauna, deoarece nevoile lor se schimba.

Cum se curata un covor din blana de oaie pentru bebelusi?

Daca stim un lucru despre ingrijirea unui copil, este ca mizeria este aproape garantata! De inteles, iti faci griji de modul in care blana de oaie va rezista in aceste circumstante.

Cand inevitabilul se intampla, cel mai bun lucru este sa actionezi imediat. Incearca sa cureti imediat zona specifica. Fa acest lucru scuturand mai intai orice lichid de la suprafata, apoi sterge usor tot ce ramane cu un prosop curat. Nu stropi cu apa sau orice alt lichid direct pe pata - aceasta va extinde pata si mai mult.

Fa-ti timp pentru a absorbi cat mai mult lichid. Adesea doar acest lucru va fi suficient. Daca, totusi, ramane un semn incapatanat, atunci incearca sa utilizezi un agent de indepartare a petelor pentru covor.