Ghid Complet - Afla aici tot ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un covor din piele de vaca

Tot ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un covor din piele de vaca

Daca te gandesti de ceva vreme sa iti achizitionezi un covor din piele de vaca, atunci citeste ghidul nostru complet si afla tot ce trebuie sa stii inainte de a cumpara unul.

Pieile de animale exista de secole. Au impodobit peretii si podelele caselor oamenilor cavernelor cu mii de ani in urma si nu doar aratau fabulos pe patul unui om cavernesc, ci i-au tinut lui si familiei sale de cald! Ulterior pieile de animale au fost asociate istoric cu cei bogati. De la paltoane de nurca pana la covoare de lux din piei naturale, cel mai probabil doar cei care aveau o situatie financiara buna isi permiteau sa aibe piei de animale, fie ca parte a garderobei, fie a decorului casei.

Astazi, insa, detinerea unui covor din piele de vaca este mult mai la indemana si mai accesibila. In zilele noastre, pieile de vaca sunt piese decorative excelente care pot arata fabulos oriunde, de la sufragerie pana la dormitor si oriunde intre ele. Iubim pieile naturale aici la Mango+Bloom si credem din toata inima ca un covor din piele de vaca este alegerea perfecta pentru orice camera. Si fie ca ti-ai pus inima pe unul de ceva vreme, fie ca doar te-ai gandit de curand sa cumperi unul, ai ajuns la locul potrivit. Chiar daca nu ai avut niciodata un covor din piele de vaca, nu iti face griji! Dupa cum sugereaza si titlul articolului, aici vei afla tot ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un covor din piele de vaca autentic.

De ce ar trebui sa luam in considerare un covor din piele de vaca?

Pielea de vaca este frumoasa in mod natural

Unul dintre lucrurile te care te poti bucura cand alegi un covor natural din piele de vaca pentru decorul casei tale este ca au o frumusete naturala neutra. Sunt create din pielea naturala a vacilor si vin in multe variante diferite, deoarece pielea fiecarei vaci este unica. Sunt catifelate la atingere și, de obicei, reflecta si lumina. Nuantele lor variază de la alb strălucitor la maro bogat, de la bej la negru complet iar unele dintre ele pot avea model in pete sau chiar cu imprimeuri. Prin urmare, ele pot fi incluse in designul oricarei camere sau pot actiona ca o piesa de accent.

Fiecare piele este unica

Pielea de vaca este un material natural. Fiecare piele de animal are semne unice, tonuri de culoare si distributie, variatii cromatice, forma si dimensiune. Natura nu se repeta. Achizitionand un covor din piele de vaca, esti sigur ca detii o piesa unica pe care nimeni nu o poate replica. Aici, la Mango+Bloom credem ca este important sa iti alegi exact pielea potrivita pentru interiorul tau, asa ca toate covoarele din piele de vaca si micile covoare din piele de capra sunt fotografiate individual.

Pieile au calitati hipoalergenice

Covoarele sintetice sunt cunoscute ca capteaza o serie de alergeni in fibrele lor, inclusiv praful, parul de pisica, polenul. Asemeni covoarelor din blana naturala de oaie, covoarele din piele de vaca sunt renumite pentru ca sunt extrem de hipoalergenice si o simpla aspirare sau scoaterea covorului din piele de vaca afara pentru a scutura praful va fi de ajuns. In timp ce covoarele sintetice au o fibra groasa care permit alergenilor sa se instaleze usor si care vor fi greu de indepartat, parul de pe covoarele din piele de vaca respinge alergenii. Orice praf care se aseaza in fibrele pieii de vaca este usor indepartat prin aspirare si scuturare.

Sunt usor de curatat

Nu este nimic mai suparator decat momentul acela cand un oaspete varsa o ceasca de cafea sau un pahar de vin rosu pe covorul abia achizitionat din sufragerie. Pentru a curata petele de pe un covor din fibre sintetice este nevoie de produse ce contin substante chimice extrem de toxice sau chiar este nevoie de curatare chimica la spalatorii specializate.

Covoarele din piele de vaca naturale resping in mod natural petele. Atat timp cat cureti scurgerile la scurt timp dupa ce acestea au avut loc, practic nimic nu va patrunde intr-un covor din piele de vaca si nici nu il va pata. Doar aminteste-ti sa il scoti afara pentru a il usca la soare (sau cu un uscator de par daca vreme nu iti permite) pentru a evita orice fel de deteriorare pe termen lung din cauza suprainmuierii.

Sunt durabile si versatile

Intr-o casa obisnuita, majoritatea oamenilor planuiesc de obicei sa-si inlocuiasca covoarele la fiecare cativa ani. Chiar si curatarile anuale profunde, covoarele sintetice se uzeaza rapid datorita fibrelor care se deterioreaza sau se desprind.

Covoarele din piele de vaca, insa, sunt mult mai rezistente la traficul pietonal si la utilizare constanta. Dupa cum am mentionat mai sus, capacitatea naturala a covoarelor din piele de vaca de a respinge lichidele le permite, de asemenea, sa-si mentina stralucirea si culorile naturale pe termen lung.

In plus, covoarele din piele de vaca sunt extrem de versatile si in timp poti folosi o piele de vaca in decorul tau intr-un mod mai putin conventional. Un covor din piele de vaca se poate transforma oricand in suprafata de joaca pentru copii sau drapat pe pat sau pe un scaun pentru un plus de confort. Cand este agatata pe perete, pielea de vaca adauga instant caldura si imbunatateste estetica decorului oricarei camere.

Cat de mult conteaza tara de origine?

Tabacariile din Brazilia si Tarile de Jos sunt cunoscute ca fiind tari cu traditie in bronzarea pieilor naturale de vaca, folosind un proces de bronzare in multe etape care dureaza ore intregi. Asta pentru a se asigura ca pielea este complet durabila, nu se onduleaza, nu miroase si ramane cu acel aspect nou ani la rand.

Datorita climei si procesului de tabacire folosit in aceste tabacarii, pieile din aceasta regiune sunt in mod natural mai groase, suple si mult mai putin predispuse la ondulare din cauza grosimii suplimentare a pielii. 

Cum sa fim siguri ca alegem o piele de vaca de buna calitate

Cum am mentionat mai sus, Brazilia si Tarile de Jos sunt “crème de la crème” cand vine vorba de pieile de vaca. Ai noroc, deoarece la MangoAndBloom.ro tocmai de aici ne aprovizionam pieile. Desigur, nu vrei doar sa ne crezi pe cuvant, iar cand va veni momentul sa alegi covorul din piele de vaca ar trebui sa stii exact la ce sa te uiti pentru a te asigura ca primesti un covor din piele de vaca de calitate.

  • Strange covorul in mana. Daca pielea de vaca este de calitate, ridurile vor disparea imediat si va reveni la forma initiala. Daca covorul ramane sifonat, atunci evita deoarece nu este o piele buna, autentica.
  • Miroase bine un covor din piele de vaca daca te gandesti sa il cumperi. Vei sti daca este un covor din piele de vaca autentica, deoarece mirosul de piele buna este inconfundabil. Un covor autentic nu va mirosi a substante chimice si nu va avea mirosul de plastic al materialelor sintetice.
  • Pielea de vaca provenita de la vite sanatoase reprezinta cele mai bune covoare. Priveste sub covor pentru a vedea starea pielii si verifica daca nu exista găuri. Priveste marginile covorului si evita-le pe cele care sunt ondulate la margini.
  • In timp ce ridici covorul, cauta stampila producatorului pe spate pentru a vedea cine a facut covorul. Un producator de calitate isi pune de fiecare data stampila pe opera sa de arta.
  • Verifica daca stratul covorului este stralucitor si sanatos, asa ca este bine sa treci mana peste par si sa ii simti moliciunea.

Desigur, daca faci o achizitie online, este mult mai dificil sa stii exact calitatea pieii pentru care platesti. Aici, la Mango+Bloom, vrem sa fii complet multumit de covorul tau din piele de vaca. De aceea toate pieile de vaca sunt fotografiate individual pentru ca tu sa stii forma si nuanta covorului inainte de achizitie. Iar daca nu esti complet multumit cand acesta este livrat la tine acasa ne poti contacta cu intentia ta de returnare.

Cum alegem culoarea potrivita?

Cand vine vorba de alegerea culorii potrivite pentru covorul tau de piele de vaca, sunt multe de luat in considerare. Nuanta, stilul de decor, marimea sau locul unde va fi pozitionat covorul, sunt factori cheie in alegerea covorului din piele de vaca, insa, depinde tosusi si de preferintele tale personale.

In primul rand, va trebui sa stii unde va fi plasat covorul. Culorile diferite pot emite vibratii diferite. Nu este vorba doar daca covorul tau se va potrivi cu mobilierul sau cu schema de culori existenta, ci daca se va potrivi cu energia camerei. Haide sa vedem in ce culori pot veni piele de vaca naturale:

Culoare solida

Indiferent dacă este negru, maro, alb sau bej, o culoare solida este usor de plasat intr-o camera. Aceste piei de vaca intr-o singura nuanta sunt o modalitate excelenta de a adauga textura. Sunt mai subtile decat cele in culori variate, dar blocul izbitor al unei singure culori poate avea, de asemenea, impact, mai ales daca exista un contrast cu nuantele din jur.

Exotice

Sunt extrem de populare datorita modelelor bogate care apar in mod natural pe piele. Culorile, de obicei in dungi, se suprapun unele peste altele, cu tonuri deasupra tonurilor. Culorile pot fi intunecate sau deschise, cu dungi imbinându-se una cu alta pe toata suprafata. Elibereaza vibratii calde si confortabile, perfecte pentru un spatiu de lectura confortabil. Se imbina perfect in stil de decor contemporan accentuand piese de decor metalice aurii sau din cupru.

Alb si negru

Covorul din piele de vaca alb si negru este iconic, o piele clasica ce garanteaza impact imediat in orice camera. Albul stralucitor si curat al pielii contrasteaza perfect cu marcajele negre profunde si stralucitoare pentru un efect maxim.

Maro si alb

Daca ar fi sa denumim un covor din piele naturala ca fiind clasic, acesta ar fi acela. Covoarele din piele de vaca maro si alb, denumite si covoare Hereford, sunt covoare atemporale, foarte chic și pot transforma o camera intr-un spatiu cald sau racoros. Acest lucru se datorează contrastului dintre partile maro si albe ale covorului. Mai multa culoare in covor cu tonuri de maro-roscat va da o senzatie mai calda, dar daca alegi covorul care este predominant de culoare alba poate da un efect mai rece si poate face ca o camera sa para mai mare.

Pestritat sau “Sare si Piper”

Aceste covoare din piele de vaca au doua culori sunt in esenta opuse una fata de cealalta. O piele de vaca cu pete este de obicei alba, cu pete negre sau maro deasupra. Ele pot ajuta la iluminarea unui spatiu mai intunecat. In schimb, pielea de vaca “sare si piper” este in mare parte intunecata, cu pete mai deschise, ceea ce poate adauga o culoare contrastanta unui spatiu mai deschis.

Animal Print

Ceea ce poate arata ca o piele de zebra, girafa sau de tigru, de cele mai multe ori va fi o piele de vaca cu imprimeu. Acestea sunt piei de vaca intr-o culoare solida mai deschisa la care a fost special adaugat un imprimeu folosinduse coloranti speciali pentru a crea acel model. Acestea pot fi optiunea perfecta daca esti in cautarea modelului salbatic si, totusi, nu doresti sa faci compromisuri cu privire la calitatea autentica a pieii de vaca cumparand unul sintetic.

Textura metalica

Pentru un stil de decor mai excentric, o piele de vaca metalizata sau mata iti poate oferi toata calitatea unui covor din piele de vaca autentic cu o nota de stralucire. Efectele metalice, cum ar fi aurul, cupru si argintul, sunt adaugate cu atentie manual pe piele, ceea ce face din aceasta o piesa cu adevarat atragatoare.

Vopsite in culori indraznete

Pielea de vaca se vopseste foarte bine, des intalnita in articole vestimentare si incaltaminte, iar covoarele din piele de vaca nu fac exceptie. Daca doresti sa pastrezi calitatea pielii autentice, dar preferi sa alegi culori mai indraznete, atunci un covor vopsit este calea de urmat. Sunt cautate in special de cei care doresc sa creeze o schema de culori specifica si doresc o piesa care sa lege spatiul fara a compromite proprietatile moi si durabile ale unui covor din piele de vaca.

Ce dimensiune ar trebui sa aibe covorul din piele de vaca?

Un covor din piele de vaca poate fi un plus grozav pentru orice casa. Functionează bine in toate stilurile de decor, fie ca sunt traditionale sau contemporane si cu pielea sa moale si textura bogata aduce intotdeauna un sentiment de eleganta si confort.

Am inteles mai sus ca pieile de vaca variata in culori, iar daca vorbim de marime, aceastea sunt unice si ca forma si dimensiune. Sfatul nostru cand vine vorba de alegerea covorului din piele de vaca este, inainte de toate, sa masori zona in care va merge covorul pentru a te asigura ca pielea de vaca se va potrivi in spatiul dorit. Apoi depinde in totalitate de preferintele tale personale unde vrei sa il pozitionezi si cat de vizibil sa fie.

Aici la Mango+Bloom iti oferim dimensiunile fiecarui covor din piele de vaca in descrierea produsului, astfel incat sa te asiguri, pe langa nuanta si modelul dorit, ca vei primi si covorul din piele de vaca in dimensiunea corecta.

Unde asezam covorul din piele de vaca in camera?

Cand integram un covor din piele de vaca in decorul camerei, nu trebuie sa ne gandim doar cat de mare este spatiul prevazut, ci si cat de bine se va acomoda covorul tau din piele de vaca. Ai ales cu atentie stilul, culoarea si dimensiunea, iar asezarea acestuia in camera este un factor la fel de important de luat in considerare.

Un loc popular pentru orice covor este in sufragerie, adesea in fata canapelei sub o masuta de cafea. Este de la sine ințeles ca si un covor din piele de vaca s-ar potrivi bine in acest loc, dar un covor din piele de vaca este un accesoriu unic, asa ca trebuie sa i se acorde un tip unic de asezare.

Cele mai multe covoare din ziua de azi au o forma patrata sau dreptunghiulara, asa ca deseori stau aliniate in unghi drept fata de o canapea sau un scaun. Dar un covor din piele de vaca sfideaza conventiile. II place sa faca lucrurile putin diferit.

Aseaza covorul la un unghi de 45 de grade fata de canapea pentru a-l face un punct focal in sufragerie. In acest fel, va ancora mobilierul camerei, atragand ocupantii si oaspetii inauntru. Masuta de cafea poate sta deasupra covorului, dar aveti grija sa nu acoperiti complet pielea. Covorul tau din piele de vaca este o piesa caracteristica care nu ar trebui sa fie ascunsa sub mobilier. Daca nu te poti desparti de masuta de cafea atunci sfatul nostru este sa alegi o masa din sticla deasupra covorului. In acest fel, intregul covor este la vedere si nu este ascuns nimic din frumusetea lui, dar te poti bucura in continuare de caracteristicile practice ale unei masute de cafea in fata canapelei.

Daca spatiul nu este o problema, ia in considerare asezarea covorului pe podea ca o piesa de sine statatoare, fara a sta deloc pe el. Designul unic si culorile vii si natural stralucitoare ale unui covor din piele de vaca il fac sa fie perfect capabil sa se poarte singur intr-o camera, fara a fi nevoie de ajutorul altor mobilier!

Desigur, daca spatiul este limitat, atunci vei dori sa iti reconsideri amplasarea covorului. Covoarele din piele de vaca vor arata intotdeauna mai izbitoare intr-o camera mai mare, dar pot servi si pentru a lega toate elementele intr-o camera mai mica, creand un refugiu confortabil si primitor.

Cum avem grija de un covor din piele de vaca

Ai comandat covorul perfect, este in drum spre tine si astepti cu nerabdare sa-l despachetezi si sa il asezi in noua ta casa. Cand il scoti pentru prima data din ambalaj, este posibil sa descoperi ca noul tau covor din piele de vaca este cam sifonat. Acest lucru este absolut normal si nu trebuie sa te ingrijorezi.

Aseaza-l plat pe podea, se va indrepta cat de curand si orice cuta sau rid va disparea. Daca ridurile nu dispar repede, intoarce covorul, astfel incat sa stea cu parul in jos pe podea si trece o carpa umeda (atentie, nu uda!) de-a lungul pielii. Intoarceti-l inapoi si ingreunati cu obiecte grele si plate, un exemplu bun ar fi cartile. De asemenea ia in calcul ca pielea de vaca se va aplatiza in timp cu utilizarea.

Aspirarea periodica va preveni acumularea de praf si murdarie intre firele de par dar tine minte ca un covor din piele de vaca trebuie aspirat in aceeasi directie ca si firele de par a pieii. Acest lucru va pastra stralucirea acestuia si nu va smulge niciunul dintre firele de par. Ocazional, scuturarea sau baterea covorului afara va elimina si excesul de murdarie si praf.

Daca se intampla sa versi lichide pe covorul tau din piele de vaca nu trebuie sa te ingrijorezi deoarece pielea naturala este extrem de respingatoare. Asigura-te ca indepartezi orice lichid cu un prosop de hartie sau carpa uscata, iar daca ai descoperit ca ai varsat ceva mai solid pe covor, putin detergent pentru lana, sampon sau chiar un strop de ulei de eucalipt iti va readuce in curand covorul la stralucirea de odinioara.

Ocazional, daca doresti sa iti cureti mai profund covorul din piele de vaca, curatarea cu abur este o modalitate perfecta de a face acest lucru. Un lucru de retinut este sa nu inmoi nicoodata covorul in apa. deoarece prea multa apa va deteriora iremediabil covorul, asa ca asigura-te ca nu il vei lasa niciodata afara in caz de ploaie. O alta recomandare ar fi sa pastrezi intotdeauna covorul fert de lumina directa a soarelui pentru a nu deteriora culoarea acestuia.

In final…

Avand ca referinta acest ghid complet pentru achizitia unui covor din piele de vaca, sigur vei avea toate informatiile necesare care ai nevoie inainte de iti alege covorul mult dorit. Daca totusi ai intrebari sau nevoie de sfaturi in alegerea covorului suntem doar la cateva clickuri distanta, poti vizita pagina noastra de contact si te vom ajuta cu placere.