de ce blănurile sunt ideale pentru un set de covoare de dormitor

De ce blanurile naturale sunt ideale pentru un set de covoare în dormitor

Iti doresti caldura si confort sub picioare atunci cand te ridici din pat dimineata? Afla cum alegand un set de covoare de dormitor din blana naturala iti poate aduce exact acest lucru.

Cand vine vorba de crearea unui dormitor calduros si primitor, fiecare element joaca un rol crucial in stabilirea ambiantei dorite. O completare adesea trecuta cu vederea in crearea decorului pentru dormitor este covorul.

Iti doresti caldura si confort sub picioare atunci cand te ridici din pat dimineata? Un set de covoare de dormitor bine ales ar putea aduce exact acest lucru. Printre nenumaratele optiuni disponibile, covoarele din blana de oaie se remarca ca o alegere perfecta pentru cei care cauta un amestec de lux, confort si stil.

In aceasta postare, vom explora calitatile unice care fac din covoarele din blana naturala de oaie o alegere ideala pentru crearea unui set de covoare care iti va transforma dormitorul intr-un paradis de confort.

 

Ar trebui sa am un covor in dormitor?

Dormitoarele sunt unul dintre cele mai personale spatii din casele noastre. Acolo mergem sa ne odihnim si sa ne relaxam dupa o alta zi incarcata in lume. Prin urmare, este normal sa ne dorim ca dormitorul nostru sa reflecte nu numai stilul nostru personal, ci si sa se simta cald, primitor si confortabil.

Covoarele pentru dormitor sunt o modalitate relativ usoara de a adauga caracter si caldura dormitorului tau. Chiar daca ai mocheta de la un perete la altul, poti pune un covor confortabil sub pat pentru a ancora intreg mobilierul si pentru a adauga culoare, textura si model spatiului tau.

Dimensiunea si pozitia corecta a covorului este la fel de esentiala ca si alegerea covorului in sine si am discutat in detaliu in acest articol “Cum alegi si unde trebuie amplasat un covor in dormitor”. Covoarele vin in mai multe stiluri, asa ca merita sa iti iei putin timp in plus pentru a afla ce tip de covor iti poate transforma spatiul de dormit intr-un refugiu de lux.

covor din blana naturala în dreptul patului

 

Ce tip de covor este cel mai bun pentru dormitorul meu?

Cand vine vorba de covoare pentru dormitor, vei dori sa te concentrezi pe „cum se simte” covorul la fel de mult ca si pe considerentele practice. Alege un covor din fibre naturale precum lana si matasea, doua dintre cele mai deosebite materiale. Fibrele mai ferme precum iuta sau sisalul, desi toate naturale, pot fi putin rigide si mai putin confortabile atunci cand stai pe ele in picioarele goale, asa ca lasa-le pe acestea ca baza pentru stratificare sau pentru zone cu trafic intens. 

Lana pura, fie tesuta, fie blana de oaie, este perfecta. Nu numai ca lana se simte glorioasa sub picioare, dar introduce si textura in decorul tau. Poti alege un covor din lana cu gramada mare, cum sunt covoarele marocane - pentru anotimpurile reci - sau un covor din lana cu tesatura plata kilim viu colorat si modele deosebite - pentru restul anului. 

O alegere ideala pe toata durata anului sunt covoarele din blana naturala de oaie. Desi multa lume identifica blanurile cu stilul rustic, acestea pot fi incorporate in toate stilurile de decor. Adesea blanurile sunt folosite ca piese esentiale in stilul contemporan, mid-century modern, boem, minimalist, scandinav sau industrial, adaugand cu usurinta eleganta si confort.

 

Pot pune un covor pe mocheta in dormitor?

De obicei, covoarele sunt plasate pe podele din lemn, dar daca ai mocheta in dormitor, nu exista niciun motiv pentru care covoarele pentru dormitor nu sunt o optiune si pentru tine.

Trucul este sa gasesti un covor care sa fie complementar mochetei tale. Orienteaza-te spre ceva texturat, spre deosebire de culori sau modele puternice. De aceea credem ca blana naturala este ideala, un set de covoare in dormitor din blana fiind perfect pentru a aduce acel plus de confort si textura bogata unei mochete simple.

covor din blană naturală dens și pufos în dormitor pe mochetă

 

Cum si unde asez un set de covoare intr-un dormitor mare?

Ce este minunat cand alegem sa amplasam un set de covoare din blana de oaie intr-un dormitor? Faptul ca nu exista reguli in alegerea si amplasarea lor pentru ca le putem folosim oriunde dorim sa adaugam caldura si textura.  Dar iata cateva sugestii despre cum si unde sa asezi covoarele din blana de oaie intr-un dormitor:

  • Set de 2 covoare

Daca vorbim de o camera mare, normal luam in calcul un pat mare. Asa ca aseaza un covor din blana de oaie pe fiecare parte a patului, servind drept zone confortabile pe care vei pasi cand te trezesti dimineata. Alege fie un set din doua blanuri simple sau unul din doua blanuri duble, in functie de spatiul si preferintele tale.

  • Set de 3 covoare

Cand vine vorba de dormitor, patul tau este de obicei principala piesa de mobilier in jurul careia se invarte camera. S-ar putea sa ai si noptiere, poate o banca la capatul patului sau un fotoliu intr-un colt. De aceea ar fi bine sa iei in considerare un set de 3 covoare pentru dormitor, unde a treia blana o poti folosi ori la picioarele patului, pe bancuta sau pur si simplu de a adauga un plus de confort fotoliului. Poti diversifica aici alegand doua blanuri simple pentru fiecare parte a patului si o blana dubla pe bancuta sau la picioarele patului sau poti alege 3 covoare duble. Totul depinde doar de preferintele si confortul tau. 

  • Completeaza-ti stilul de decor

Pentru un aspect elegant - contemporan - asigura-te ca blanurile este suficient de mari si egale pe fiecare parte a patului. Blanurile noastre Australian Sheepskins sunt ideale pentru a iti imbunatati dormitorul daca stilul pe care il cauti este unul contemporan, modern. Iti poti crea propriul set de covoare pentru dormitor direct in magazinul nostru Mango+Bloom cu aceste covoare din blana dense si pufoase

Daca esti in cautarea unui stil mai putin formal poti aduce caldura si confort dormitorului tau alegand blanuri cu texturi si nuante diferite. Blanurile noastre Tibetan Sheepskin sunt minunate pentru a adauga textura, aceste covoare din blana cu fir lung incretit fiind perfecte pentru un decor boho sau scandinav. Amesteca-le cu blanuri islandeze pentru a crea diferite straturi cu texturi contrastante, dar si cu perne decorative pentru o abudenta de moliciune.

 

De ce as alege sa folosesc blanuri naturale de oaie in decorul casei?   

Orice produs din blana naturala frumoasa de oaie va aduce caldura, confort si eleganta casei tale. Blana naturala de oaie nu este doar super moale si calduroasa ci este si un material durabil, de lunga durata, care, din fericire pentru noi si planeta noastra, este 100% biodegradabil. Iata alte 3 beneficii pe care probabil nu le stiai si care te pot convinge ca acestea sunt alegerea potrivita pentru dormitorul tau.

  • Rezistente la pete - Invelisul exterior ceros al fibrei de lana ajuta la respingerea lichidelor. Aceasta inseamna ca daca varsati din greseala ceva pe blana de oaie, este posibil sa se scurga pur si simplu fara a patrunde in fibre. Orice reziduu ramas in urma poate fi sters cu usurinta. Produsele naturale din blana de oaie nu necesita spalare regulata, spre deosebire de fibrele sintetice.
  • Izolator natural - Spre deosebire de materialele sintetice, lana este o fibra activa cu o structura complexa care reactioneaza la schimbarile de temperatura a corpului si la modificarile atmosferei, tinandu-ti cald iarna si racoros vara.
  • Rezistente la bacterii - Exista un strat de ceara subtire pe fiecare fibra de lana. Aceasta se numeste lanolina. Produsa in mod natural, lanolina contine acizi grasi care resping apa, praful si murdaria. Aceasta, la randul sau, inhiba cresterea bacteriilor, mucegaiului si acarienilor care induc alergii.

covor simplu din blana naturala de oaie de culoare albă