de ce sa tinem cont cand decoram cu covoare din piele naturala de vaca

De ce să ținem cont când decorăm cu pielea de vacă

Covoarele din piele de vacă sunt foarte versatile, însă pentru a le integra în decorul casei este important să ținem cont de câteva aspecte importante.

Covoarele din piele de vacă sunt poate unul dintre cele mai versatile articole pe care le putem integra în decorul casei. Extrem de atrăgătoare, totuși, este important să le combinăm cu elementele potrivite, astfel încât să nu fie în competiție vizuală cu celelalte elemente ale camerei.

De exemplu, pentru a ne asigura că decorul nu este copleșitor din punct de vedere vizual, utilizăm covoare din piele de vacă simple dacă mobilierul și draperiile prezintă imprimeuri și modele. Acest lucru echilibrează fluxul de design și menține textura camerei la un nivel adecvat. Pielea de vacă naturală cu modele multicolore, precum și pielea de vacă cu elemente metalice sau cu modele, funcționează cel mai bine cu decorul minimalist. Sunt perfecte în camerele în care schema generală de decorare nu este „prea ocupată”.

Un alt lucru de care trebuie să luăm cont când alegem să decorăm cu piele de vacă este să decidem înainte de toate dacă vrem ca covorul să fie un element complementar sau să fie piesa principală a camerei. Dacă dorim ca covorul să fie punctul focal al camerei, ar trebui să îl centrăm în fața unei măsuțe de cafea sau a unui șemineu și să evităm în a pune orice mobilier deasupra. Dacă preferăm ca covorul să fie complementar, ideal ar fi să îl plasăm sub o măsuță de cafea în fața canapelei. Totuși, de menționat că este de preferat folosirea unei măsuțe de cafea cu picioare sau cu blat din sticlă pentru a nu acoperi în întregime covorul. 

Pardoseala poate face o mare diferență în aspectul locuinței noastre, așa că atunci când decorăm în jurul unui covor din piele de vacă, trebuie să luăm în considerare podelele din lemn de esență tare, care se îmbină perfect cu un design interior rustic. Pentru cei care preferă mocheta de la capăt la altul al pereților, ar fi ideal să alegem un ton neutru, minimal, mai degrabă decât un imprimeu, astfel încât covorul din piele de vacă să nu aibă concurență ca punct focal.

În cele din urmă, să nu uităm de modalitățile netradiționale de a folosi pielea de vacă. De exemplu, putem așeza o piele de vacă autentică peste un fotoliu neatractiv. Iar în magazinul nostru avem piei de vacă în mărime mică potrivite pentru a le așeza pe fotoliu sau pe canapea. De asemenea pieile de vacă arată grozav atunci când sunt folosite ca tapet, deoarece adaugă căldură și textură camerei și îmbunătățesc decorul existent.

Un covor poate adăuga o notă excepțională aspectului oricărui spațiu din casă. Nu numai că face ca decorul să prindă viață, ci ajută la definirea spațiului și adaugă caracter camerei. Desigur, covoarele au diferite forme, dimensiuni și culori, dar dacă cauți ceva cu adevărat diferit, un covor din piele de vacă autentică ar trebui să fie pe primul loc pe lista ta.

Evită nevoia de a redecora complet și dă o nouă viață casei tale alegând un covor din piele naturală de vacă. Vei vedea cum acestea, asemeni unor blănuri de oaie naturale, sporesc frumusețea și farmecul casei tale.