Covoare din Blana de Oaie - Afla toate beneficiile in acest ghid complet de achizitie

Covoare din Blana Naturala: Tot ce trebuie sa stii inainte de achizitie

Covoarele din blana naturala de oaie adauga caldura, confort si stil casei tale. Afla tot ce trebuie sa stii despre blanurile de oaie in acest ghid complet pentru a face achizitia ta una perfecta.

Orice produs din blana naturala frumoasa de oaie va aduce caldura, confort si lux casei tale. Super moi, calde si rezistente, pot fi folosite in aproape orice camera. Daca te gandesti sa incorporezi in casa ta blanuri naturale de oaie atunci citeste acest ghid complet pentru a face achizitia ta una perfecta.

Ce este blana de oaie, mai exact?

O blana de oaie este pielea unui miel sau a unei oaie care este tabacita cu lana (blana) inca atasata de piele. Covoarele autentice din blana de oaie sunt o piele intreaga de animal, fara nimic lipit sau fabricat. Acesta este motivul pentru care fiecare covor din blana naturala de oaie pe care il vindem nu va fi niciodata la fel! Fiecare piele de oaie are propriile marcaje si forma unica.

„Covor din blana de oaie” este termenul folosit pentru a descrie o piele de oaie tabacita cu lana inca atasata. Utilizat intr-adevar de foarte multa lume pe podeaua casei, un covor din blana de oaie poate servi si ca piesa decorativa de accent sau pentru a adauga caldura si confort scaunului preferat.

Sunt pieile de oaie lipsite de etica?

Haideti sa fim sinceri. Comertul cu blanuri nu este tocmai frumos. Dar daca acestea sunt sau nu etice este numai decizia ta. Doar tu poti decide daca pieile de oaie sunt etice, dar in prezent sunt distruse milioane de piei de oaie in fiecare an. 

Nici o oaie nu este sacrificata special pentru pielea ei. Pieile de oaie sunt un produs secundar al industriei carnii si nu au valoare reala pana cand nu sunt tabacite. Mai putin de 1 din 200 de piei de oaie sunt tabacite (0,045%), restul sunt tratate ca deseuri. In timp ce sustinem ca exista un argument de mediu puternic pentru utilizarea blanurilor de oaie (si, ca atare, un caz etic), nu se poate spune ca refuzand sa cumperi blana de oaie va ajuta oile in vreun mod direct.

Un alt produs secundar al industriei carnii de oaie este lana. Ca si pielea de oaie, lana are o valoare foarte mica in starea ei bruta.  Cu exceptia catorva rase de oi crescute special pentru lana (Merino de exemplu), veniturile obtinute din lana pentru majoritatea fermierilor abia acopera costurile de tuns. Asa ca pentru majoritatea fermierilor lana este mai mult o problema decat o sursa de venit.

De ce covoarele din blana de oaie nu ar trebui sa lipseasca din casa ta

Covoarele din blana de oaie au multe beneficii naturale pentru sanatate - oferind sprijin pentru punctele de presiune si membrele dureroase, regland temperatura corpului pentru a imbunatati circulatia, plus fiind buna cu pielea si respingand bacteriile. Cercetari recente arata ca blana de oaie poate chiar ajuta la promovarea unui somn mai odihnitor.

  • Regleaza temperatura corpului si ofera caldura naturala

Una dintre cele mai uimitoare proprietati naturale ale blanii de oaie este reglarea temperaturii corpului. Multi oameni stiu ca fibrele de lana din blana de oaie ajuta la cresterea caldurii atunci cand este prea rece, tinandu-va astfel de cald. In plus, multi oameni nu stiu ca blana de oaie ajuta la reducerea caldurii atunci cand este prea cald, astfel incat sa ramaneti la temperatura potrivita.

Acest lucru este deosebit de benefic pentru nou-nascutii, in special pentru cei nascuti prematur sau cu o greutate mica la nastere. Bebelusii nu isi pot regla propria temperatura, in special in medii calde. Fibrele naturale de lana ale pielii de oaie promoveaza circulatia aerului, izoleaza impotriva caldurii si elimina umezeala din piele. Aceste calitati gasite in pielea de oaie ajuta la mentinerea bebelusilor rece vara si cald iarna din cap pana in picioare. Data viitoare cand iese soarele aruncati un covor din blana de oaie in loc de patura de picnic si veti observa ca micutul dvs. se va bucura de soarele cald, fara a avea spatele umed si lipicios!

Oamenii de stiinta cred, de asemenea, ca proprietatile de reglare a temperaturii ale pielii de oaie pot ajuta la promovarea unei circulatii mai bune a sangelui. Acest lucru este deosebit de benefic atunci cand adultii sunt intinsi sau asezati, deoarece pielea de oaie ajuta la mentinerea corpului la temperatura potrivita. Nu este incredibil ce pot face acele fibre naturale?

Citeste si: Sunt covoarele din blana naturala sigure pentru bebelusi?

  • Amelioreaza durerea si disconfortul

Un alt beneficiu al unui covor din piele de oaie este capacitatea sa de a calma durerea si disconfortul. Fibrele naturale ale lanii ofera suport amortizat care poate ajuta la distribuirea uniforma a presiunii pe corp, reducand tensiunea asupra articulatiilor si muschilor. Acest lucru poate fi deosebit de util pentru persoanele care sufera de afectiuni precum artrita sau dureri de spate. 

  • Sunt hipoalergenice si calmeaza pielea

Covoarele din piele de oaie contin lanolina, o substanta care ajuta la calmarea pielii sensibile. Este extrem de hidratanta, ceea ce face ca covoarele din piele de oaie sa fie o alegere buna pentru cei cu pielea uscata, ajutand la calmarea sau desensibilizarea eruptiilor cutanate sau afectiunilor pielii, cum ar fi eczema.

Uleiurile naturale din fibrele de lana resping apa, praful si murdaria. Ceea ce ajuta la prevenirea cresterii bacteriilor care induc alergii (mucegai, acarieni etc.) si face din pielea de oaie o alegere excelenta daca cineva din familia ta sufera de astm. Acest lucru le face deosebit de utile si pentru copiii mici, al caror sistem imunitar este inca in curs de dezvoltare.

covoare din blana naturala de oaie pe scaune de luat masa

Cum se simte la atingere blana de oaie?

Blana de oaie poate varia ca senzatie in functie de rasa de oi si incercam sa descriem senzatia fiecareia astfel incat sa te poti decide care este mai potrivita pentru tine. In oferta noastra de covoare din blana de oaie vei intalni atat piei australiene, islandeze, tibetane dar si blanuri de la rase de oi Texel sau Muflon. Majoritatea blanurilor noastre variaza de la moale matasos pana la foarte moale. 

Trecandu-ti mainile prin pufosul blanii de oaie se va simti cald, super moale si matasos. Nu se va simti nimic dur si abraziv, sentimentul fiind unul extrem de tactil si linistitor. Asta deoarece aici la Mango+Bloom vei gasi sa achizitionezi doar covoare din blana naturala de oaie premium. Si cand folosim termenul de premium nu ne referim doar la atingerea luxoasa care te va face sa adori covoarele noastre, ci mai degraba la procesul care a facut posibil acest lucru. 

Care este blana de oaie cea mai moale si de calitate?

Toate blanurile de oaie sunt super moi. Pot aparea variatii in moliciune in functie de rasa de oi din care provine. Acestea fiind spuse, un proces de tabacire de calitate va produce blanuri de oaie moi, suple, indiferent de rasa, asa ca nu ar trebui sa faca prea multa diferenta.

Cand achizitionezi covoare din blana de oaie de la furnizori carora le pasa de mediu, poti fi sigur ca acestea au fost supuse unor procese de tabacire ecologice. Aici la Mango+Bloom avem respect pentru Pamant si viata de pe el. Este important pentru noi unde si cum sunt realizate produsele pe care le comercializam si de aceea am ales sa lucram cu furnizori cu traditie de peste 150 de ani in tabacirea pieilor. 

Tabacirea pieilor este un proces care necesita multa munca,  Unele operatiuni precum spalarea, razuirea, stoarcerea, slefuirea, intinderea si pieptanarea se realizeaza cu ajutorul masinilor. Alte operatiuni, cum ar fi selectarea, taierea si pieptanarea, trebuiesc efectuate cu maiestrie de catre o persoana cu un ochi ascutit si o mana priceputa.

Fiecare operatiune se desfasoara cu atentie si respect pentru materiale si mediu. Pentru spalare, albire si tabacire se folosesc metode ecologice, iar in procesul de vopsire se folosesc coloranti naturali. Drept urmare covoarele noastre naturale din blana de oaie poarta eticheta “Produs Eco” si “Eco-Tan”.

Ce durata de viata au covoarele din blana naturala de oaie?

Unul dintre lucrurile pe care pe care le iubim cel mai mult la blanurile de oaie este durabilitatea acestora. Chiar si cele mai nefericite momente de neatentie ale copilului tau nu vor provoca daune de durata. 

Blana de oaie este foarte usor de ingrijit. Structura unica a lanii ii confera o durabilitate naturala si robustete. Invelisul ceros al unei fibre de lana, contine acizi grasi care inhiba cresterea bacteriilor, respinge si elibereaza usor murdaria.

Este important, insa, sa ai grija de produsele tale din blana de oaie pentru a pastra frumusetea fiecarei astfel de piese. Trucul este sa urmezi rutina de ingrijire recomandata. Fa acest lucru de la inceput si covorul tau din blana va dura toata viata.

Iata 4 regulei de aur pentru intretinerea covorului tau din blana de oaie:

      • Evita lumina directa a soarelui. Acest lucru opreste razele UV sa deterioreze sau sa decoloreze covorul.
      • Aspira saptamanal cu o unitate de aspirare simpla. Fara utilizarea de perii rotative / turbo. Daca covorul tau are firul lung il poti peria ocazional cu o perie de sarma asemeni celor pentru animale de companie.
      • Scutura covorul in mod regulat afara.
      • Sterge rapid cu un burete sau cu o carpa umeda in cazul in care se varsa solutii lichide/solide. Nu freca gramada de lana!

In cazul in care aveti nevoie de ajutor suplimentar, poti consulta ghidul nostru complet de indepartare a petelor.

Ce diferente sunt intre blana naturala si cea artificiala?

Blana naturala de oaie este un material foarte durabil, de lunga durata. In schimb, blanurile artificiale fiind fabricate din plastic (mai trebuie sa spunem ceva?) au o durata de viata scurta si ajung sa fie aruncate mult mai repede. Blana de oaie autentica este 100% biodegradabila, asa ca atunci cand va veni ziua in care va depasi durata de viata utila, se va biodegrada in mod natural si nu va ramane intr-o groapa de gunoi timp de sute de ani cum este cazul materialelor sintetice.

Blana de oaie pura arata, miroase si se simte diferit fata de materialele sintetice:

      • Blana naturala de oaie are un aspect organic, cu variatii ale firului de lana si in culoare / materialele sintetice sunt uniforme pe intregul produs;
      • Blana de oaie va avea un miros natural / materialele sintetice nu;
      • Blana de oaie se simte moale si matasoasa / fibrele sintetice se simt alunecoase;
      • Blana de oaie pura nu are incarcatura statica / fibrele sintetice au.

Unde si cum sa integrezi covoare de blana in casa ta?

Iti doresti caldura si confort sub picioare atunci cand te ridici din pat in acele dimineti reci? Un covor de dormitor bine ales ar putea fi biletul care te poate duce acolo.

Dormitoarele sunt unul dintre cele mai personale spatii din casele noastre. Este locul in care mergem sa ne odihnim si sa ne incarcam bateriile dupa o zi plina. Prin urmare, este logic ca dorim ca dormitorul nostru sa reflecte nu numai stilul nostru personal, ci si sa se simta cald, primitor si confortabil. De aceea, aici la Mango+Bloom ai posibilitatea de a-ti alege un set de covoare pentru dormitor creat din covoare simple sau duble din blana naturala pe care le poti amplasa pe ambele parti ale patului. Pentru confortul suprem poti completa la picioarele patului cu o a treia blana naturala fie pe podea sau pe o bancuta. 

Sufrageria este zona in care ne petrecem cel mai mult timp cand suntem acasa. De aceea este absolut normal sa iti doresti sa creezi un living confortabil si primitor. Daca iti doresti ca acest spatiu sa nu arate niciodata demodat atunci te poti concentra pe integrarea unor elemente atemporale precum blanurile de oaie. Plaseaza-le pe fotoliu sau canapea si completeaza cu perne decorative din blana de oaie intr-o varietate de dimensiuni si texturi. Poti amesteca cu alte piei naturale precum cele de vaca sau de capra atat pe podea cat si pe canapea. Aminteste-ti doar, cu cat aspectul este mai putin simetric si mai informal, cu atat mai bine.